Textielmuseum

Het moderne Textielmusuem aan de Goirkestraat biedt een prachtig inzicht in de rijke geschiedenis van textiel in de stad Tilburg. Het brengt inspirerende tentoonstellingen op het gebied van design, kunst en erfgoed. Het aangrenzende textiellab is een uniek kenniscentrum waar in de gespecialiseerde werkplaats breisels en geweven stoffen worden vervaardigd en in het atelier innovatie centraal staat. Nationale en internationale ontwerpers zoals de gevestigde Jan Taminiau laten hun stoffen door het Textielmuseum vervaardingen of laten zich begeleiden op het gebied van garens, technieken en ambachten. De vaste museumcollectie en wisselende tentoonstellingen bieden naast een middagje uit, een flinke inspiratieboost.

Entree: €8,00, kinderen van 13-18 jaar: € 3,50, kinderen van 7-12 jaar: €2,50. Kinderen tot 6 jaar gratis.

Add Your Comments

Connect with:

We'll never post anything without your permission

Don't want to connect via a social network? No problem, comment here
DisconnectClose form [x]

Add Your Comments

Write your own review or add your comments for this venue here. Note: this is for reader's reviews only; contact the venue directly for information or reservation requests.Rate this venue:

Open:

Open 10:00-17:00, Sat, Sun 12:00-17:00. Closed Mon.
 

Address:

Goirkestraat 96

Phone:

(+31) 135 36 74 75

www:

http://www.textielmuseum.nlRestaurant Wi-fi Guarded parking Outside seating Facilities for disabled Child-friendly Non-smoking
This download is free, but we would like you to leave us your
email address so that we can keep in touch with you about new In Your Pocket guides.