Vincents Tekenlokaal

Vincents Tekenlokaal

Vincent van Gogh kwam in 1866 op 13-jarige leeftijd naar Tilburg als leerling van de Rijks-HBS Koning Willem II, nu het Paleis-Raadhuis. Vincent kreeg er zijn eerste tekenlessen van de bekende tekenleraar C.C. Huijsmans. Hij maakte er waarschijnlijk de tekening van twee boeren die op een schep leunen.

In Vincents Tekenlokaal staat talentontwikkeling centraal. Geschiedenis en de nieuwste technieken komen samen in het gebouw waar Vincent lessen volgde. Naast de museale ruimte waar het authentieke tekenlokaal is nagebouwd, is er een 21e-eeuws tekenlokaal met geavanceerde tekencomputers. Vincents Tekenlokaal biedt bezoekers de mogelijkheid om het tekentalent verder te ontwikkelen met Vincent van Gogh als inspiratiebron. Dit kan individueel tijdens openingstijden en in groepsverband op afspraak. Kom bijvoorbeeld tekenen met je klas of vier er je kinderfeestje.

(€2,50)

Add Your Comments

Connect with:

We'll never post anything without your permission

Don't want to connect via a social network? No problem, comment here
DisconnectClose form [x]

Add Your Comments

Write your own review or add your comments for this venue here. Note: this is for reader's reviews only; contact the venue directly for information or reservation requests.Rate this venue:

Open:

Open 13:00-16:00. Closed Mon.

 

Address:

Stadhuisplein 128

Phone:

(+31) 135 42 91 97

www:

http://www.vincentstekenlokaal.nlCity centre location Child-friendly
This download is free, but we would like you to leave us your
email address so that we can keep in touch with you about new In Your Pocket guides.