Mail & Telefoon

Mail & Telefoon
Vanaf 2013 krijgt Nederland er een vierde telefoonbedrijf met een mobiel netwerk bij. Momenteel hebben alleen T-Mobile, KPN en Vodafone een landelijk dekkend mobiel netwerk. Voor de consument is dit gunstig nieuws, want bellen en sms'en zal daardoor goedkoper worden. Mocht je je eigen mobiele telefoon willen gebruiken, controleer dan of je provider een overeenkomst heeft op roaming gebied met een van de Nederlandse telecom aanbieders. Anders kan je een gepeperde rekening verwachten voor je sms, internet- en belverkeer. Het makkelijkste is om een lokale SIM kaart te kopen, waardoor je gevrijwaard bent van allerlei hoge kosten. Deze zijn te koop bij iedere belwinkel, de grotere supermarkten of uit automaten die bij bepaalde toeristenplekken zoals stations en luchthavens staan.

Bellen
Alle telefoonnummers die wij in onze gids en op de website vermelden, staan op dezelfde manier geregistreerd. Dus met het internationale toegangsnummer van +31. Mocht je echter al in Nederland zijn, dan kan je dit toegangsnummer uiteraard weglaten. Zet er dan gewoon een 0 voor en draai de rest van het nummer er achteraan.

Email
Wie wil emailen heeft vrijwel overal in Nederland de beschikking over betaalde netwerken, waarvoor je via je creditcard toegangstijd kan kopen. Makkelijker (en goedkoper) is om een zaak uit te zoeken waar ze gratis WIFI aanbieden. Steeds meer cafes, lunchrooms, restaurants, musea en winkelcentra bieden dit gratis aan. Soms heb je een code van de bediening nodig, die ze graag verstrekken na het bestellen van je consumptie.


This download is free, but we would like you to leave us your
email address so that we can keep in touch with you about new In Your Pocket guides.