More features:

Straatpraat (3)

Straatpraat (3)
De meest populaire Nederlandse speelfilm van afgelopen jaar was New Kids Turbo. Deze actiefilm is een lange aaneenschakeling van grofheden door vijf asociale (oudere) Brabantse hangjongeren. Door hun grove taalgebruik fungeren zij als regionale tegenhanger van de dikdoenerij van hun Randstedelijke tegenvoeters. Deze kansloze gasten uit ’t Maaskantje (een gehucht net buiten de Bossche stadsgrenzen) hebben een rage teweeg gebracht onder de Nederlandse jeugd. Vanuit alle uithoeken reizen ze massaal naar de plekken die in de film te zien zijn. Vrij recentelijk zelfs ook vanuit België en Duitsland. In Your Pocket sprak met twee van hen over hun beweegredenen om bijna 1000 kilometer te rijden om ’t Maaskantje te kunnen zien.


Anne Klamt (24) uit Duitsland:
“De eerste keer dat ik New Kids zag vond ik het maar een beetje dom. Via internet ben ik wat verder gaan zoeken en dan kom je erachter dat veel werklozen zich sterk verbonden voelen met deze gasten. Wij niet hoor, wij werken trouw van 9 tot 5 bij een baas. Duitsers zijn sowieso veel drukker en meer gestrest dan Nederlanders. Mijn landgenoten toeteren al als het stoplicht een seconde op groen staat. ’t Maaskantje stond op ons verlanglijstje omdat we gehoopt hadden deze beroemdheden met eigen ogen te kunnen aanschouwen. Maar als ik eerlijk ben en als we meer geld hadden gehad, waren we wel naar Hollywood gevlogen om Bruce Willis of Will Smith te zoeken. Tenminste ik wel. Gelukkig verkochten ze in frietzaak ’t Pleintje wel stickers met de plaatsnaam van ’t Maaskantje erop. Natuurlijk hebben we allemaal ook een knoepert gegeten, een krokant gefrituurde kip. En de lievelingssnack van de New Kids.”


Daniel Grub (25) uit Duitsland:
“Elke vrijdagavond kijken we steevast om middernacht naar Comedy Central.  Dan liggen we vijf minuten lang helemaal krom van het lachen. De droge humor van New Kids wordt bij ons niet uitgezonden in de Nederlandse taal en ondertitelt, maar nagesynchroniseerd. Maar dan niet in normaal Duits, zeg maar een beetje het Turks Duits. Kreten die in de film veel te horen zijn als Hey Jungen’ en ‘Verruckte Mongol’ zijn bij ons al helemaal ingeburgerd. Jammer is wel dat sommige jongeren nu denken dat iedereen bij jullie in Nederland zich zo asociaal gedraagt als de vijf heren van New Kids. Ook wij hadden nog nooit gehoord van ’t Maaskantje, maar via Google kan je tegenwoordig alles gevonden krijgen. Met een paar vrienden besloten we ineens om hier te komen kijken en een kleine herinnering mee naar huis te nemen. (Dan lachend) Jammer genoeg waren de verkeersborden al verdwenen… Maar voor onze vrienden hebben we een hele doos met echte New Kids Knoeperts mee naar huis genomen.”

Add Your Comments

Connect with:

We'll never post anything without your permission

Don't want to connect via a social network? No problem, comment here
DisconnectClose form [x]

Add Your Comments

Write your own review or add your comments for this venue here. Note: this is for reader's reviews only; contact the venue directly for information or reservation requests.Rate this venue:

This download is free, but we would like you to leave us your
email address so that we can keep in touch with you about new In Your Pocket guides.