S-Hertogenbosch (Nederlands)

Nationaal Monument Kamp Vught

  Lunettenlaan 600, Vught      (+31) 736 56 67 64     more than a year ago
Op een klein deel van het vroegere SS-concentratiekamp is Nationaal Monument Kamp Vught te vinden. Hier zijn een herinneringscentrum, een bewaard gebleven deel van het vroegere kampterrein en de vroegere fusilladeplaats, waar gevangenen werden geëxecuteerd, te vinden. Indrukwekkend zijn het crematorium, de nagebouwde barak en het kindermonument, net als de persoonlijke verhalen die je bij de strot grijpen. In totaal werden ruim 31.000 mensen tussen januari 1943 en september 1944 korte of langere tijd opgesloten in het kamp. Bijna 750 van hen vonden dood door honger, ziekte en mishandeling; 421 door ziekte, ondervoeding en andere oorzaken, terwijl 329 mannelijke gevangenen werden geëxecuteerd net buiten het kamp op de fusilladeplaats. Voor het overgrote deel van de gevangenen was Kamp Vught een tussenstation. Hier vandaan werden ze naar andere kampen getransporteerd, wat in de meeste gevallen de dood betekende.

Website

Social Media Links:

Voorkeuren

No Credit cards
Non-smoking
Child-friendly
Facilities for disabled
Guarded parking
Conference facilities

Geopend

Open 10:00-17.00, Sat, Sun 12:00-17:00.
Gesloten op maandag van oktober tot en met maart. Bus 203 brengt je vanaf CS Den Bosch naar de halte Lunettenlaan.

Prijzen/Meer informatie

Entree: volwassenen €6, kinderen (10-17 jaar) €3. Familie ticket: €15,00 (max. 2 volwassenen & 3 kinderen). Elke eerste woensdag van de maand gratis entree.

Opmerkingen

Social Media
google sign in button
Laat een bericht achter via uw email This e-mail address is not valid
Naam*

Lokatie

Bericht*
This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. Find out more here. AGREE
Top