Nijmegen

Nijmegen

share
Zoals veel Nederlandse steden heeft Nijmegen ontelbare verborgen schatten. Maar wat deze oudste stad van Nederland zo speciaal maakt is niet alleen haar vrijage met de Romeinen, maar ook de ligging direct aan de grootste rivier van Nederland, de Waal. Want genietend van een hapje en drankje terwijl aan je voeten de grootste binnenvaartschepen en boven je hoofd de mooiste wolkenpartijen voorbijschuiven, is volgens ons de ultieme manier om Nederland te beleven. Maar als je de hele dag op Waalkade zou doorbrengen, loop je in de daarachter gelegen (binnen)stad heel veel mis.

De stad heeft de ultieme mix van geschiedenis, internationaal studentikoos elan en zuidelijke gemoedelijkheid. Door de mediterrane sfeer en de ligging in de heuvels doet de stad bijna buitenlands aan en wordt daarom ook ook wel 'ons binnenste buitenland' genoemd.
In Nijmegen heerst een tolerant klimaat. De stad kent vele homo- en lesbische gelegenheden waar het ook voor heterosexuele (stam)gasten goed toeven is. Als vegetariĆ«r kan je in Nijmegen uitstekend terecht en is er een levendig circuit van ‘alternatieve’ muziek en festivals.

Wereldwijde bekendheid heeft Nijmegen vanwege het grootste wandelevenement ter wereld: de Nijmeegse Vierdaagse. En ook als je niet van wandelen houdt moet je de glorieuze aankomst van duizenden wandelaars of een avondje Vierdaagse-feesten in juli eigenlijk een keer hebben meegemaakt.

Nijmegen In Your Pocket leidt je langs alle bijzonderheden van deze mediterrane stad in Nederland.
This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. Find out more here. AGREE
Top