Tilburg (Nederlands)

Goirle, Riel en Breehees

share

De gemeente Goirle bestaat uit de kernen Goirle en Riel en het buurtschap Breehees. De gemeente heeft bijna 23.000 inwoners.Beide kernen hebben ieder hun eigen karakter en worden verbonden door schitterende natuurgebieden: de Regte Hei en het Riels Laag. Hier bevinden zich een zestal prehistorische grafheuvels. 
 
De naam Goirle komt voor in een verkoopakte van 26 juli 1292. Goirle is een grensgemeente. De Goirlenaar leefde aanvankelijk van de landbouw en zij hadden enkele stuks vee, met name geiten. Als bijverdienste maakte men thuis kaatsballen en later kwamen daar thuisweverijtjes bij. Daaruit zijn de textielfabrieken ontstaan, herrinneringen hiervan zijn nu nog aanwezig in het straatbeeld Van Besouw en Van Puijenbroek.
 
Riel is ook vanouds een boerengemeenschap. Een andere vorm van nijverheid waren de leerlooierijen, die ook nu nog in het straatbeeld terug te vinden zijn. Riel is na een gemeentelijke herindeling in 1997 aan Goirle toegevoegd.

Refine your search

Kies categorie
Toon alle categorien
Bezienswaardigheden
Restaurants
Kies categorie
Bezienswaardigheden
Restaurants
Kies voorkeuren
Show all
Child-friendly
City centre location
Conference facilities
Guarded parking
Non-smoking
Outside seating
Restaurant
Wi-fi
Kies voorkeuren
Child-friendly
City centre location
Conference facilities
Guarded parking
Non-smoking
Outside seating
Restaurant
Wi-fi
Toevoegen

Associated Venues

Blauw Eten & Drinken

Kloosterstraat 4, Goirle
/Tilburg-Nederlands/Blauw-Eten-and-Drinken_143341v

Eetcafe Mozes

De Hovel 45, Goirle
/Tilburg-Nederlands/Eetcafe-Mozes_105230v
This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. Find out more here. AGREE
Top