Tilburg (Nederlands)

Humor & Dans

more than a year ago
Tilburg is een echte studentenstad. Vanuit alle uithoeken van de wereld komen buitenlandse studenten afgereisd naar deze mooie provinciestad om onderwijs te volgen aan de Universiteit Tilburg, of aan een van de vele Hogescholen. Ook het bedrijfsleven zorgt voor een flinke toename van het aantal buitenlanders in Tilburg. Natuurlijk willen zij niet alleen studeren en hard werken, ook een stukje ontspanning zorgt ervoor dat ze het hier naar hun zin hebben. Theaters Tilburg is daar handig op ingesprongen door een flink aantal voorstellingen te programmeren voor Non-Dutch Speakers. Via de website (www.theaterstilburg.nl) en het blokje Programma Tips kunnen ze kiezen uit dans, cabaret, muziek en toneel.

Uiteraard speelt dans een belangrijk onderdeel in de programmering van Theaters Tilburg. Geen enkele andere stad in Nederland is nameljk zo actief met deze bewegingsvorm bezig dan Tilburg. Vier boeiende dansvoorstellingen staan geprogrammeerd later dit jaar, waarbij het Deense gezelschap Granhøj Dans (7 oktober) de aftrap voor haar rekening neemt. De meest verrassende voorstelling (7 februari) zal worden verzorgd door het Beijing Contemporary Dance Theater dat het drieluik Haze zal opvoeren. Een enorme sponsachtige mat fungeert als dansvloer, waardoor de dansers enerzijds uit balans worden gebracht, en anderzijds in staat worden gesteld te duikelen, te rollen en in volle vaart tegen de vloer te smakken. Choreografe Wang Yuanyuan is geen onbekende nieuwkomer, eerder was hij ook al verantwoordelijk voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Beijing. Ook de ongepolijste Nouveau Cirque uit Finland (12 april) en Play van de Belgische Marokkaan Sidi Larbi Cherkaoui (7 mei) belooft allerlei moois te worden. Liefhebbers van cabaret zullen zich de stuipen lachen bij de gortdroge humor van de Australische Kransky Sisters (12 februari). De drie zonderlinge zusjes Mourne, Eve en Dawn, afkomstig uit Esk, gelegen op het Australische platteland, waren in 2006 dé hit op het Edinburgh Festival. Niet veel later lag de wereld aan hun voeten. Gekleed in hun bekende lange zwarte plooirokken met daarboven zwart gespikkelde witte blouses, verpakken ze op komische wijze nieuw verworven wereldwijsheden in nieuwe muzikale arrangementen. Zonder enige gêne bespelen zij de zingende zaag, keyboard en de tuba, maar ook toiletartikelen en keukengerei kennen geen geheimen voor hen.

Muziekliefhebbers komen op 3 maart aan hun trekken met een mix van Zuid-Afrika's vocale talenten in Under African skies. De apartheid is verleden tijd en Zuid-Afrika geeft de mix van talenten uit alle bevolkingsgroepen in Under African Skies weer een plaats in de Rainbow Nation. De bezoeker waant zich vanavond in een club in Sophiatown, Johannesburg. De muziek, gecreëerd door zwarte, blanke en gekleurde artiesten, bloeide hier voor de apartheid tot grote hoogte. Totdat het regime de groepen van elkaar scheidde en de hele wijk met de grond gelijk maakte. Op 24 maart kruipt Pip Utton in de huid van Winston Churchill. Hij maakt prachtige voorstellingen over historische figuren en gebeurtenissen. Winston Churchill, baken in oorlogstijd, schrijver, historicus en winnaar van de Nobelprijs voor literatuur, blikt in deze toneelvoorstelling via Utton terug op zijn triomfen, de teleurstellingen, de liefde voor zijn vrouw en zijn plaats in de wereldgeschiedenis. Kortom, Theaters Tilburg heeft volop leuks te bieden.   

Opmerkingen

Social Media
google sign in button
Laat een bericht achter via uw email This e-mail address is not valid
Naam*

Lokatie

Bericht*
This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. Find out more here. AGREE
Top