Utrecht (Nederlands)

Julianapark

  Amsterdamsestraatweg / Julianaparkweg     more than a year ago
De extravagant grote, in Engelse sfeer aangelegde privétuin van de vermogende familie Kol werd in 1928 overgedragen aan de gemeente Utrecht. Met als belangrijkste voorwaarde dat het –minimaal een eeuw lang- een openbaar park zou worden dat sindsdien de naam Julianapark draagt. De bijna tien hectare grote groene oase is een van de oudste stadsparken van Utrecht en telt vele slingerende paden en monumentale bomen. De loslopende kippen zijn een bron van plezier voor jong en oud. Ook het dierenpark, dat elke woensdagmiddag en in het weekend zijn deuren opent, is een grote publiekstrekker. De recreatieweide is een geliefde ontspanningsplek voor sportbeoefenaars en ouders met kinderen. Opvallend is dat het hele terrein omheind is en dat de drie toegangspoorten van het park ’s avonds hermetisch worden afgesloten. Honden en fietsers zijn niet toegestaan.
  
 

Geopend

Het park kent verschillende openingstijden: oktober tot en met maart (08:00-17:00), april tot en met mei (07:00-21:00), juni tot en met augustus (07:00-22:00) en september (07:00-21:00).

Opmerkingen

Social Media
google sign in button
Laat een bericht achter via uw email This e-mail address is not valid
Naam*

Lokatie

Bericht*
This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. Find out more here. AGREE
Top