Utrecht (Nederlands)

Nederlands Volksbuurt Museum

  Waterstraat 27      (+31) 302 31 82 92     more than a year ago
Wat de Jordaan voor Amsterdam was, was Wijk C voor Utrecht: een echte volksbuurt. Een wijk vol handelaren en andere bedrijvigheid, logementen en kroegen, waar mensen veel tijd op straat doorbrachten. Buitenstaanders hadden er niet veel mee op: die vonden het maar een buurt van paupers en aso’s.
Het hoogtepunt beleefde de wijk rond 1875, toen er circa 8.000 mensen woonden. Het graven van een kanaal, de verhuizing van de veemarkt, de aanleg van een straat dwars door de wijk en de grootschalige nieuwbouw deden de volksbuurt de das om. Wijk C als zodanig bestaat nog, maar het volkse karakter is verdwenen.
Voor wie geïnteresseerd is in het leven in een volksbuurt in vroeger tijden is een bezoek aan het (kleine) museum aan te raden. Er is een korte Engelstalige rondleiding beschikbaar. Het museum -een vroegere Diaconessenschool- kent meerdere vertrekken vol foto’s en gebruiksvoorwerpen uit vroeger tijden. Groepen kunnen zich aanmelden voor een rondleiding door het museum én de huidige wijk.

Voorkeuren

Facilities for disabled
City centre location

Geopend

Open, Sun 11:00-17:00. Closed Mon, Sat.

Prijzen/Meer informatie

Toegang: €5.

Opmerkingen

Social Media
google sign in button
Laat een bericht achter via uw email This e-mail address is not valid
Naam*

Lokatie

Bericht*
This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. Find out more here. AGREE
Top