Utrecht (Nederlands)

Souvenirs

more than a year ago
De centraal gelegen VVV (aan de voet van de Domtoren) is niet alleen een goede plek om een Utrecht In Your Pocket te halen, ook kan je hier terecht voor advies en souvenirs. Wie deskundige tips wil ontvangen voor een leuke wandeling, of een fiets wil huren, kan zich melden aan een van de balies. De VVV is daarentegen ook een prima plek om een leuk souvenir van Utrecht aan te schaffen. In tegenstelling tot veel andere souvenirzaken, vind je in deze ruim opgezette winkel namelijk een keur aan attributen die louter en alleen op Utrecht slaan. Utrecht In Your Pocketselecteerde vijf van de meest opvallende souvenirs.

Met stip op een staat het fraai uitgevoerde T-shirt. Zowel verkrijgbaar in mannen-als vrouwenuitvoering. Op het witte shirt staat een rood hart dat liefdevol wordt omarmd door een cartoonachtig figuur dat op zijn hoofd een kroontje heeft dat de Dom moet verbeelden. Klinkt een beetje kinderachtig, maar is het niet. Uiteraard ontbreekt de website van de stad niet op het shirt.
Liefhebbers van mosterd mogen de VVV tevens niet overslaan. Voor €3,25 koop je een pot van 300 gram Utrechtse Smulmostert. Lekker bij een stukje vlees of in een echte Hollandse stamppot. Uiteraard ontbreekt ook hier niet het welbekende logo van de Dom.
Nijntje mag uiteraard eveneens niet ontbreken in dit overzicht. De stad heeft zelfs een eigen museum gewijd aan het in Azië razend populaire konijntje. Bij de VVV kan je tal van prullaria kopen, van magneten tot aan sleutelhangers. Of een glazen bolletje waarin Nijntje blij zwaait met de Nederlandse driekleur. En waar het in sneeuwt als je de bol ondersteboven houdt....Geloof het of niet, mensen betalen hier echt dik geld voor.
Misschien wel het meest verkochte item zijn de wandelfolders. Geschreven door een plaatselijke VVV-medewerker, ontdek je een ander Utrecht met deze handige boekjes. Elk van de drie wandelingen leidt je in circa anderhalf uur langs een onbekend stukje Utrecht. De boekjes zijn verkrijgbaar in het Nederlands en Engels en kosten €3 per stuk.
Wie echter nog meer wil weten van Utrecht en wat dieper in de buidel wil tasten, heeft maar een optie. De Capitool uitgave van Utrecht is een slimme investering. Voor €25,90 krijg je een indrukwekkend naslagwerk van ruim 250 pagina’s. Gevuld met allerlei fraaie tekeningen, foto’s en historische verklaringen. Samen met Utrecht In Your Pocket heb je dan het beste en meest accurate achtergrondboekje in je bezit waardoor je nog meer kan genieten van het immer verrassende Utrecht.
 

Opmerkingen

Social Media
google sign in button
Laat een bericht achter via uw email This e-mail address is not valid
Naam*

Lokatie

Bericht*
This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. Find out more here. AGREE
Top