S-Hertogenbosch (Nederlands)

Parkeren

share
Den Bosch beschikt over een ruim aantal parkeergarages, parkeerterreinen en drie transferia. Voor bezoekers van de binnenstad zijn er in totaal 4400 auto's parkeerplaatsen. Op diverse plaatsen in de binnenstad van Den Bosch kan tegen betaling aan de straat geparkeerd worden. Let wel op de vergunninghoudersplaatsen. Deze staan niet altijd even duidelijk aangegeven. Over het algemeen geldt als je geen betaalautomaat ziet in een straat waar wel geparkeerde auto's staan, je te maken hebt met een vergunningsgebied.

Sinds 2012 kunnen bezoekers van de Bossche binnenstad ook in het weekend goedkoop parkeren op drie terreinen van de NS. Eigenaar Q-Park stelt normaliter 600 parkeerplaatsen ter beschikking aan de abonnementshouders van de NS, maar in het weekeinde staan deze vaak vrijwel helemaal leeg. Nu kan er tegen gereduceerd tarief (1 euro per uur) op zaterdag en zondag geparkeerd worden op de Maijweg (westelijk van het CS) en op twee plekken aan de achterzijde van het station (Magistratenlaan / Parallelweg).
 
Op koopavonden (donderdagen tot 21.00u), op zaterdagen en koopzondagen kan het druk zijn. De meeste parkeergarages zijn te vinden in de binnenstad, waar je gemiddeld €2,50 per uur betaalt.

De parkeergarage in het Paleiskwartier is een goedkoop alternatief (€1 per uur) voor parkeren in de dure binnenstad. Deze parkeergarage ligt achter het centraal station op ongeveer 10 minuten lopen van de binnenstad.Volg bij het binnenrijden van de stad het parkeerinformatie systeem. 

Ook belparkeren is mogelijk in Den Bosch. Via enkele providers (PArk-Line, Yellowbrick,, SMSParking en Parkmobile) kunnen automobilisten via een mobiele telefoon het parkeergeld afrekenen. Bij aankomst geeft de parkeerder een zonenummer door (staat op de parkeermeter) aan de provider. Melden kan door te bellen. sms'en, mobiel internet of met een speciale App voor iPhone, Android of BlackBerry. Bij terugkomst stopt de automobilist de parkeeractie door te bellen, sms'en, mobiel internet of de gekozen App. Belparkeren is (nog) niet mogelijk in de parkeergarages.

Een ander goed alternatief is dan het gebruik van een van de drie transferia. (zie ook transferium), waar in totaal 2700 auto's kunnen parkeren.

Refine your search

Kies categorie
Toon alle categorien
Met de trein
Met het vliegtuig
Parkeren
Toeristische informatie
Transferium
Kies categorie
Met de trein
Met het vliegtuig
Parkeren
Toeristische informatie
Transferium
Kies voorkeuren
Show all
Air-conditioning
City centre location
Conference facilities
Credit Cards
Facilities for disabled
Guarded parking
Non-smoking
Outside seating
Restaurant
Smoking place
Wi-fi
Kies voorkeuren
Air-conditioning
City centre location
Conference facilities
Credit Cards
Facilities for disabled
Guarded parking
Non-smoking
Outside seating
Restaurant
Smoking place
Wi-fi
Toevoegen
This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. Find out more here. AGREE
Top