S-Hertogenbosch (Nederlands)

Reizen in de stad

share

De Middeleeuwse Bossche binnenstad is klein genoeg om te voet te ontdekken. Het centrum is compact en vrij overzichtelijk. Vanaf de Markt vertakken zich drie hoofdstraten (Hinthamerstraat, Vughterstraat en Orthenstraat) naar diverse windrichtingen, met weer vele zijvertakkingen naar allerlei interessante steegjes en smalle straten. Alles is makkelijk te voet af te leggen. Wie echter behoefte heeft aan een fiets kan deze eenvoudig lenen bij de hotels of bij een van de gespecialiseerde fietsverhuurbedrijven.

Wie met het openbaar vervoer in de stad reist, heeft eenOV-chipkaart nodig. Deze kan schriftelijk aangevraagd worden bij het OV-bedrijf of online via www.ov-chipkaart.nl. Met de komst van de chipkaart is een einde gekomen aan het systeem van reizen met zones. Een reiziger betaalt een vast startbedrag (78 cent) en daarna per gereden kilometer. Het bedrag wordt afgeschreven van het saldo dat op de OV-chipkaart staat. De reiziger dient voor aanvang van de reis bij een kaartlezer in te checken en uiteraard bij het uitstappen weer zijn kaart voor de kaartlezer te houden. Wie vergeet uit te klokken, is zijn instaptarief (verschillend voor bus, tram en trein) kwijt. Kritiek is er van vele kanten, onder meer van de kant van ouderen en slechtzienden die veel problemen hebben met het vinden van de (vaak onlogisch geplaatste) elektronische zuilen.

Refine your search

Kies categorie
Toon alle categorien
Trein
Taxi
Kies categorie
Trein
Taxi
Kies voorkeuren
Show all
City centre location
Kies voorkeuren
City centre location
Toevoegen
This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. Find out more here. AGREE
Top