S-Hertogenbosch (Nederlands)

De Bouwloods

  Torenstraat 16      (+31) 736 12 68 79     more than a year ago
Wie de grandeur van de Sint Jan, het mooiste bouwwerk van de stad, maar moeilijk kan bevatten; moet maar eens een kijkje nemen in het flink ondergewaardeerde museum De Bouwloods. Eigenlijk is dit de voormalige werkplaats van steenhouwers, beeldhouwers, timmerlieden, metselaars en andere ambachtslieden die er voor zorgden dat alle meesterwerken gerealiseerd werden die het gotische gebouw nu sieren. Omdat de kathedraal eigenlijk voortdurend in restauratie is, wordt de collectie van De Bouwloods ook regelmatig aangevuld. In dit kleine, maar zeer interessante museum zijn ruim 200 originele beelden en bouwfragmenten te zien die tijdens de restauraties van de Sint-Jan verwijderd en vervangen zijn. Dit museum is een echte aanrader voor eenieder die is geïnteresseerd in de geschiedenis en architectuur van de Sint Jan.

Website

Social Media Links:

Voorkeuren

No Credit cards
Child-friendly
City centre location

Geopend

Open 11:00-17:00. Closed Mon.
Openingstijden: van april tot en met oktober. In mei, juni, juli, augustus en september dagelijks (behalve maandag) van 13:00 tot 16.30 uur. In april en oktober op woensdag, zaterdag en zondag, ook van 13:00 tot 16:30 uur.

Prijzen/Meer informatie

Toegang: volwassenen: €3, kinderen gratis.

Opmerkingen

Social Media
google sign in button
Laat een bericht achter via uw email This e-mail address is not valid
Naam*

Lokatie

Bericht*
This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. Find out more here. AGREE
Top