Bucharest

Top 3 Cele Mai Frumoase Cascade din Romania

more than a year ago
Daca ești interesat să descoperi cele mai frumoase locuri din Romania, ești exact unde trebuie. După cum probabil deja ști, Romania se bucura de forme de relief atât de variate, încât în cursul unei singure zi poți înota în valurile Mării Negre, poți descoperii fauna și flora extraordinara din Delta Dunării, străbate câmpii întinse și chiar escalada unele din cele mai înalte vârfuri din Munții Carpați.

Ascunse, uneori în locuri mai puțin accesibile, se găsesc câteva dintre cascadele a căror curgere violenta sau lina a apei te vă lasă cu gura căscată. În continuare vei descoperi top 3 cele mai impresionante cascade din Romania.
 

1. Cascada Bigăr, Județul Caras-Severin

 
©xn--urlaub-in-rumnien-2qb.de/ro/

Pe primul loc se afla cascada Bigăr​​​​​​​ sau Cascada Coronini din Parcul National Cheile Nerei-Beusnita din județul Caras-Severin. Drumul de la București până la marginea Rezervației, parcurs cu mașină, poate dura aproximativ 7 ore, având în vedere că sunt de străbătut 452 de km. Drumul lung vă fi răsplătit cu o imagine pe care nu o poți uita, cascada aflandu-se la doar câțiva metri de sosea. În apropiere exista și un popas pentru turiști, iar la doar 10 minute de mers pe jos veți găsi locul de unde izvoraște apa-Peștera Bigar. Frumusețea cascadei a fost descoperita și de jurnaliștii de la Huffington Post, care o considera una dintre cele mai spectaculoase căderi de apa din lume.

De asemenea, conform unui clasament realizat de The World Geography din 2013 referitor la cele mai impresionante cascade din lume, cascada Bigar ocupa primul loc. Ceea ce o face atât de interesanta este peisajul ieșit din comun oferit de un izvor subteran care curge de la o înălțime de peste 50 de metri, iar în ultimii aproximativ 8 metri se revarsă peste o stanca acoperita de mușchi, formând cascada. Pe timpul iernii, țurțurii de gheata ai acesteia formează un adevărat Palat de Cleștar. Cascada Bigar este doar vârful iceberg-ului în cee ce privește frumusețea locurilor ce înconjoară zona. Printre acestea putem trece în revista Cheile Nerei care sunt cele mai întinse chei din tara, având o lungime de 22 km, dar și o multitudine de alte cascade, de versanți calcaroși, peșteri misterioase și poieni multicolore ce creează un peisaj mirific

2. Cascada Bâlea, Munții Făgăraș

 
©cunoastetitara.md

Pentru a ajunge aici din București, cel mai bun mod este pe autostrada A1 spre Pitești. O prima oprire poate fi făcută la Curtea de Argeș, situat la 38 km nord de Pitești, un mic oraș, unde poți vizita ruinele Curții Domensti. Desi Transfagarasanul (DN7C) care devine oficial în micul sat Albești de Argeș, aflat la 6 km nord de Curtea de Argeș, reprezintă principalul obiectiv turistic al zonei, ar fi o pierdere uriașa să nu faci un popas la cabana Bâlea Cascada pentru a vedea frumusețea revărsării de apa ce se găsește la doar câteva minute distanta (aproximativ 45) de mers pe jos pe un traseu marcat cu punct roșu. Cascada Bâlea este cea mai mare cascada în trepte din Romania, cu o cădere de 60 m, și marchează treapta inferioara a circului glaciar Bâlea.

Pe timp de vara o vei găsi încadrată de vegetație, de viață și de culori, iar iarna o vei găsi alba, formând adevărate bolti înghețate. Distanta dintre Bâlea Cascada și Bâlea Lac poate fi parcursa pe timp de iarna fie cu telecabina de luni până duminica intre orele 9:00-17:00, tariful pentru o urcare/coborâre pentru un adult fiind 35 de lei, iar pentru un copil 15 lei, fie prin diversele trasee montane cu diferite grade de dificultate, iar vara poate fi parcurs cu mașină Odată ce ajungi să vezi întinderea glaciara a lacului Bâlea, puține lucruri te mai pot impresiona. În timpul iernii, tot aici poți vizita singurul hotel de gheata unde poți să iți petreci și noaptea, daca ești pasionat de dormitul pe cuburi de gheata acoperite cu blana de oaie, pentru un preț nu tocmai mic.

3. Cascada Cailor, Județul Maramureș

 
©www.ilovemaramures.com

La Cascada Cailor se poate ajunge alegând unul dintre cele doua trasee, ambele pornind din stațiunea Borsă. Primul este pe jos, urcând prin pădure o ora și jumătate pe un traseu montan, iar cel de-al doliea este cu telescaunul. Acesta funcționează atât vara, cât și iarna; prima cursa pleacă la ora 09:00, iar ultima – la ora 17:00. Tariful unei curse este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii. Stațiunea turistica Borsă este foarte aproape de Parcul National Munții Rodnei și se afla la doar 167 km de Cluj-Napoca.

Cascada este unul dintre acele locuri pitorești care iți oferă o profunda liniște interioara. Se formează din apa care se aduna pe Muntele Cailor în urma topirii zăpezilor de pe masiv și a ploilor frecvente din zona ce se aduna într-un circ glaciar. Modul în care se revarsă de aici este spectaculos: șuvoaiele de apa argintie cad peste stăncile golașe de la o înălțime de aproximativ 97 de metri. Cu siguranță acest peisaj nu trebuie ratat! Stațiunea turistica Borsă este renumita pentru frumusețea pârtiilor de schi deschise pe timpul iernii, curselor de sănii trase de cai dar și pentru ospitalitatea gazdelor din zona. În timpul verii, stațiunea oferă turiștilor acces la izvoarele cu apa minerala sau la Fântână Stanchii, printr-un traseu de 4-5 ore marcat cu punct albastru prin Munții Maramuresului. De asemenea, în zona sunt zeci de trasee montane care așteaptă să fie descoperite.

Comments

Connect via social media
google sign in button
Leave a comment using your email This e-mail address is not valid
Please enter your name*

Please share your location

Enter your message*
Put our app in your pocket
This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. Find out more here. AGREE
Top