Ljubljana City Guide

Contact Us

Ljubljana je metaforično in (skoraj) dobesedno središče države, kjer živi trikrat toliko prebivalcev kot v kateremkoli drugem slovenskem mestu, obenem pa se tu nahaja še večji delež komercialne, upravne, kulturne in izobraževalne dejavnosti. Leta 2014 je Ljubljana praznovala 2000. obletnico ustanovitve rimske naselbine Emone, katere ostanki ležijo pod današnjim mestom. Po lokalnih legendah začetki Ljubljane segajo še dlje v preteklost, saj naj bi se okrog leta 1000 pr. n. št. na tem območju ustavili Jazon in Argonavti. Ne glede na zgodovinsko resničnost te legende, zgodba živi naprej v podobi zmajev, ki v mestu krasijo mostove, zastave in še več.

To, da je bila Ljubljana na našem zelo resnem tekmovanju Best of Slovenia 2020 (Limited by Coronavirus) izbrana za najboljšo občino za preživljanje karantene je le še en dokaz energije in udobja tega živahnega malega glavnega mesta.Vsekakor hvala za branje in če imate kakršne koli povratne informacije, bi radi slišali vaše misli na Facebooku, Instagramu ali po staromodni e-pošti na ljubljana@inyourpocket.com.

Tukaj lahko najdete brezplačen prenos našega zadnjega vodnika po Ljubljani v PDF obliki. Zaradi več kot 400 distribucijskih točk v mestu (in okolici) pa niste nikoli daleč od tiskane kopije!

Bodite na tekočem in se naročite na naš Newsletter! Le pošljite svoje ime na slovenia@inyourpocket.com. 
Vas zanima oglaševanje? Pošljite nam e-mail na ljubljana@inyourpocket.com.
This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. Find out more here. AGREE
Top