Ljubljana

Restavracije v Ljubljani

share

Prenesite si brezplačni vodnik po Ljubljani!

Povprečni obiskovalec v Ljubljani ostane približno 1,8 dneva. V tem času si lahko v prestolnici Slovenije privošči vsaj štiri do pet polnih obrokov. Domačim in tujim turistom je predvsem pomembno, da bodo obroki, ki jih bodo zaužili v Ljubljani okusni in pripravljeni iz kakovostnih sestavin. Če ste nam kaj podobni, se zagotovo strinjate, da je okušanje domače kuhinje oziroma tradicionalnih jedi na potovanjih pomembno. V Ljubljani boste našli ogromno vrhunskih restavracij in gostiln, ki vam med drugim ponujajo tudi izvrstne tradicionalne slovenske jedi pa tudi številne picerije ter restavracije s hitro hrano iz različnih kulturnih izročil in gastronomskih tradicij. Da se boste lažje odločili kam na kosilo ali večerjo v Ljubljani, vam priporočamo, da si ogledate seznam najboljših slovenskih restavracij na območju mesta Ljubljane tukaj.

V Ljubljani ne boste naleteli na pomanjkanje izbire v restavracijah in gostilnah. Ljubljanska kulinarična scena se konstantno razvija in nam ponuja ogromno raznolike ponudbe. V Ljubljani bo vsak obiskovalec našel nekaj odličnega za pod zob, ne glede na to kako izbirčen je oziroma kakšne prehrambene preference ima. Poleg tradicionalnih slovenskih jedi, boste lahko v slovenski prestolnici našli tudi azijsko, indijsko in celo brazilsko kuhinjo. Našli pa boste tudi restavracije v Ljubljani, kjer lahko poizkusite tradicionalno balkansko hrano, ta je obvezna za vse tiste, ki obožujete čevapčiče in ostale dobrote iz Balkana, kot tudi za tiste, ki jih še niste nikoli poizkusili. V kolikor ste vegani ali vegetarijanci, slednjo izbiro preskočite, saj tradicionalna balkanska kuhinja vsebuje ogromno mesa.

V Ljubljani boste za povprečno kosilo ali obrok odšteli med 5 in 12 EUR. Za ta denar lahko v času kosila dobite dnevno ponudbo ali celo več hodni meni. Med tem, ko so cene v vrhunskih restavracijah v Ljubljani nekoliko višje, vendar vam lahko zagotovimo, da bo obrok tudi v teh restavracijah vreden vsakega evra, ki ga boste odšteli. 


Na posebni podelitvi nagrad, ki delno potekala virtualno, so 16. junija 2020 razglasili prve restavracije v Sloveniji, ki jih je Michelin Guide nagradil z Michelinovimi zvezdicami.  Preberite več tukaj!

Samo enkrat na leto lahko kulinarični navdušenci izkusijo, ne le vidijo, ampak tudi okusijo, vse tisto najboljše, kar slovenska gastronomija ponuja v tem trenutku. In to se zgodi med edinstvenim dogodkom The Slovenia Restaurant Awards.

Oglejte si zmagovalce The Slovenia Restaurant Awards 2020 tukaj!


Oglejte si vseh 250 najboljših slovenskih restavracij.

 

Izberi kategorijo
Pokaži vse kategorije
Restavracije
Gostilne
Hitra hrana
Michelinove zvezdice v Sloveniji
Picerije
Izberi kategorijo
Restavracije
Gostilne
Hitra hrana
Michelinove zvezdice v Sloveniji
Picerije
Oddaj

Associated Venues

/ljubljana-slovenscina/gostilnica-5-6-kg_168711v
This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. Find out more here. AGREE
Top