Ljubljana

3 izbrani družinski izleti

more than a year ago
Karantena se je sprostila, spet se lahko zapeljemo na izlet. Nekaj časa bo verjetno še trajalo, da se bomo odpravili kam daleč in tam tudi prespali, zato smo za vas izbrali tri najboljše ideje za krajši družinski izlet.

1. Arboretum Volčji Potok


Arboretum Volčji Potok se uvršča med naše najljubše izlete v Sloveniji. V veliki meri je to zaradi osupljivih razgledov v bližnje Kamniško-Savinjske Alpe, ki jih ponuja, po drugi strani pa nas sprehod skozi čudovito urejene vrtove absolutno pomirja. Približno pol ure od Ljubljane vas bo pričakal raj, izklesan iz rož in dreves, ki čaka na obisk vseh ljudi, ki so željni svežega zraka, miru in prelepih barv rastlin, ki tam uspevajo. Arboretum Volčji Potok je že odprl svoja vrata! Kaj še čakate?
 
Arboretum Volčji Potok
Lahko bi bila tudi Japonska češnja. Arboretum Volčji Potok.

2. Kamnik


V državi, ki se ponaša z očarljivimi vasicami, elegantnimi trgi in nekaterimi najlepšimi mesti v Evropi, jo je mogoče z besedo lepa opisovati do neskončnosti. Ko govorimo o Kamniku, srednjeveškem mestu približno 23 km severovzhodno od Ljubljane, beseda postane še toliko bolj očitna kot tudi vsi njeni sinonimi. V njegovem srednjeveškem mestnem središču, ki sedi poleg ostrih gorskih vrhov in gozdnih dolin obvladuje milina, ki ji ni primere.
 
Kamnik
Strehe Kamnika. Photo: Ramón /Wiki CC

3. Kranj


Staro mestno jedro Kranja, ki leži na skalnatem ustju ob sotočju Save in Kokre ima eno najbolj spektakularnih srednjeveških platišč, ki jih boste verjetno kdaj videli, s tremi izrazitimi cerkvenimi stolpi in neverjetnim ozadjem Alp. Ni tako znan kot Bled, ali tako oblegan kakor Kranjska Gora, vseeno pa velja za pravo prestolnica gorenjske pokrajine. Živahno staro mesto je zaščiteno kot nacionalni kulturni spomenik od leta 1983 in se ponaša z raznolikimi znamenitostmi, od verskih spomenikov in etnoloških muzejev do prostorov moderne umetnosti.
 
Andraz Muljavec : Fotomorgana
Mestna hiša v Kranju. Foto: Andraž Muljavec / Fotomorgana

Več o dogodkih v  Ljubljani tukaj.
Več o 3 izbranih muzejih za obiskati z družino v Ljubljani tukaj.
Več o 3 izbranih muzejih in galerijah za obiskati tukaj.

 

Komentarji

Poveži preko socialnih medijev
google sign in button
Pustite komentar z uporabo elektronskega sporočila This e-mail address is not valid
Prosimo vnesite vaše ime*

Prosimo sporočite vašo lokacijo

Vpišite vaše sporočilo*
This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. Find out more here. AGREE
Top