Ljubljana

Gostilna pri Lojzetu - Dvorec Zemono

  Zemono 7, 5271 Vipava      +386 5 368 70 07     more than a year ago
Gostilna pri Lojzetu, restavracija za katero lahko brez dvoma trdimo, da je ena izmed najboljših in najbolj ekskluzivnih v Sloveniji (in širši okolici), ima svoje korenine v družinskem podjetju, ki je bilo ustanovljeno ob koncu 19. stoletja. Večkrat nagrajena restavracija in Tomaž Kavčič, vrhunski chef četrte generacije, že več kot desetletje zasedata dvorec Zemono, ki stoji na majhni vzpetini nekaj kilometrov pred mestom Vipavo, v istoimenski dolini. Poleg bleščeče arhitekture 17. Stoletja v Paladijevem slogu in originalnih, edinstvenih fresk, dvorec ponuja čudovite razglede po okoliških vinogradih, nasadih breskev in slikovitih vasicah, ki prekrivajo tla Vipavske doline ob vznožju Nanosa.

Seveda v svojih rokah pravkar držite knjigo, ki govori o najboljših restavracijah v Sloveniji, zato ste lahko prepričani, da vas bo gastronomska popolnost, ki jo boste na svojem krožniku in v svojem kozarcu okusili v Gostilni pri Lojzetu, navdušila vsak toliko, kot zares prečudovita okolica. Na videz vedno dobro razposajen in prijazen chef Tomaž Kavčič, je v širši okolici znan zaradi svoje interpretacije ˝Slow food-a˝, saj meni vsebuje njegov inovativen pristop do tradicionalnih lokalnih specialitet – njegova ljubezen do Vipavske doline se izraža na prav vsakem krožniku. Chef Kavčič, katerega kulinarični dosežki so bili večkrat priznani, je prvi in dolgoletni predsednik Slovenske sekcije mednarodne organizacije Jeunes Restaurateurs d´Europe, kot tudi dobitnik Evropske nagrade Jeunes Restaurateurs d´Europe za inovacijo. Če bi želeli sodelovati v tej božanski gastronomski izkušnji, si svojo mizo rezervirajte veliko pred načrtovanim obiskom.

 

Spletna stran

Komentarji

Poveži preko socialnih medijev
google sign in button
Pustite komentar z uporabo elektronskega sporočila This e-mail address is not valid
Prosimo vnesite vaše ime*

Prosimo sporočite vašo lokacijo

Vpišite vaše sporočilo*
This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. Find out more here. AGREE
Top