Ljubljana

Hiša Denk

Hiša Denk Gregorja Vračka bi morala biti ob obisku Slovenije ali širše regije na gastronomskem seznamu vsakega gurmana, ki da kaj nase. Slavni kuharski mojster se ponaša z več kot zasluženim ekscentričnim ugledom, tako v kuhinji kot tudi izven nje. Z njegovim kulinaričnim življenjepisom se lahko kosa le malo konkurentov v državi. Svoj status in sloves si je zaslužil z delom v prestižnih kuhinjah po vsej Evropi, sčasoma pa je končal v Kaliforniji, in sicer v French Laundry, restavraciji Thomasa Kellerja, ki je dolgo časa veljala za eno izmed najboljših restavracij na svetu. Po vrnitvi v Slovenijo je Gregor v tradicionalno družinsko gostilno v Zgornji Kungoti pri Mariboru vdihnil novo življenje, preostanek pa je, kot pravijo, zgodovina.

Danes se prostori Hiše Denk ujemajo s hrano 21. stoletja, ki se ponaša s sodobno stavbo, zgrajeno v minimalističnem skandinavskem stilu, z veliko količino izpostavljenega lesa in stekla. Tudi posamezne jedi imajo značilen izgled nove nordijske kuhinje in so morda najbliže temu, kar bi dobili, če bi jedli v legendarni Normi brez rezervirane vozovnice za Kopenhagen. Vse sestavine so seveda lokalnega izvora, izrazit poklon pa je izkazan regionalnim štajerskim kulinaričnim običajem, če le pogledate dovolj blizu. Jedilnika ni, zato je naročilo preprosto sestavljeno iz izbire števila hodov, ostalo pa prepustite kuharskemu mojstru in britanski somelijerki, če ob svojem obroku želite popolno izbrano vino. Hiša Denk, ki postaja vse bolj znana tudi izven slovenskih meja, ima na voljo še peščico elegantnih, minimalističnih cenovno ugodnih sob za prenočitve, ki nudijo odlično priložnost, da zaokrožite svojo izkušnjo.

Več o Michelinovih zvezdicah v Sloveniji tukaj!
Več o zmagovalnih restavracijah The Slovenia Restaurant Awards tukaj! 

Socialne povezave:

Komentarji

Poveži preko socialnih medijev
google sign in button
Pustite komentar z uporabo elektronskega sporočila This e-mail address is not valid
Prosimo vnesite vaše ime*

Prosimo sporočite vašo lokacijo

Vpišite vaše sporočilo*
This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. Find out more here. AGREE
Top