Ljubljana

3 izbrani muzeji in galerije v Ljubljani za družine

more than a year ago
Karantena se je sprostila, kaj pa zdaj? Verjetno bo po večmesečnem izobraževanju preko spleta prijalo, da se nekaj naučimo tudi v praksi, v prijetnem interaktivnem okolju izbranih muzejev za družine.

1. Hiša Eksperimentov


Hiša Eksperimentov zaradi izbruha koronavirusa v Sloveniji in uvedbe karantene do nadaljnjega ostaja zaprta, lahko pa spremljate njihove izzive, izobraževalne videe in ideje, kako se doma zabavati. S tem, ko so se šole in vrtci zaprli, izobraževalne vsebine pa preselile na splet, si predstavljamo, da to velikemu številu staršem in otrokom predstavlja velik izziv. Ni se lahko učiti, če stvari ne moreš preizkusiti. Takoj, ko bo konec karantene, predlagamo obisk Hiše Eksperimentov, ker je praktično učenje nujno in zabavno, za vse starosti in vse vrste znanosti!
Hiša eksperimentov
Hiša Eksperimentov Ljubljana

2. Prirodoslovni muzej


Minerali, žuželke, kosti mamuta, mumije, fosili, kaj vse obstaja na tem svetu! V prirodoslovnem muzeju v Ljubljani skupaj bomo skupaj odkrivali neverjetne zbirke, ki opozarjajo na raznovrstnost svetovnih čudes. Po čepenju doma in napornih dneh karantene je obisk Prirodoslovnega muzeja čudovita ideja za družinsko sprostitev. Skupaj z družino odkrivajte svetovna čudes zbrana pod eno streho ljubljanskega prirodoslovnega muzeja. 
 
Prirodoslovni muzej Ljubljana
Prirodoslovni muzej Ljubljana
 

3. Lutkovni muzej LjubljanaLjubljanski grad še naprej ostaja zaprt, in s tem tudi Lutkovni muzej. Sedaj je sicer je idealen čas, da se tam posname kakšna zabavna grozljivka! No, izvedba nam ni uspela. Morda pa kdaj drugič uspemo posneti prvo ljubljansko grozljivko. Smo pa opazili, da se lutke delajo, da spijo. Ko se vrata Lutkovnega muzeja spet odprejo, se poženejo luči in vsi glasovi, ki smo jih tam vajeni. Z družino po karanteni ugotovite ali se bodo lutke še vedno delale, kot da so ostale tam, kjer smo jih ob zaprtju pustili. Jim verjamete? 
Lutkovni muzej Ljubljana
Lutkovni muzej

Več o 3 izbranih muzejih in galerijah za obiskati v Ljubljani tukaj. 
 

Komentarji

Poveži preko socialnih medijev
google sign in button
Pustite komentar z uporabo elektronskega sporočila This e-mail address is not valid
Prosimo vnesite vaše ime*

Prosimo sporočite vašo lokacijo

Vpišite vaše sporočilo*
This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. Find out more here. AGREE
Top