Ljubljana

3 izbrani muzeji in galerije

more than a year ago
Več mesecev smo spremljali virtualne dogodke. Karantene je konec, spet lahko v živo obiskujemo najljubše galerije in muzeje po Ljubljani. Izbrali smo si tri, ki so nas v zadnjem času najbolj navdušile.

1. Narodna galerija 


Narodna galerija je letos osvojila prvo mesto v kategoriji najboljših muzejev v našem tekmovanju Best of Culture in Ljubljana 2020. Trenutno pa zaradi izbruha koronavirusa v Sloveniji in uvedbe karantene ostaja zaprta in z različnimi dejavnostmi poskuša komunicirati razstavljeno zbirko s svojimi obiskovalci preko spleta. Narodna galerija trenutno objavlja virtualne razstave preteklih projektov ter organizira razne natečaje. Ko bo karantene konec, vam svetujemo obisk arodne galerije. Veliko odgovorov glede tega kaj in kako naprej, se skriva v umetnosti in ustvarjalnosti. Narodna galerija Ljubljana pa je posvečena prav temu.
 
Srbski modernizem, Narodna Galerija Ljubljana
Sava Šumanovič: Koncert v naravi, Narodna galerija Ljubljana

2. Mestni muzej


Ko se je na nove okoliščine v svetu odzvalo veliko število umetnikov, umetnic in kulturnih ustanov, tudi Mestni Muzej ni počival. Trenutno vodi KoronaProjekt, kjer do konca maja iz javnosti zbira vtise, predmete, fotografije in posnetke, ki so nastali v času koronavirusa z namenom, da iz tega naredi razstavo o koroni. Ta bo še ena izmed izvrstnih razstav v produkciji Mestnega muzeja, na katero se bomo odpravili, ko se karantena sprosti, poleg najnovejših razstav Knjiga. Znanje. Razum. in Ljubljana. Zgodovina. Mesto. Boste tudi vi obiskali Mestni muzej po koncu karantene? 
 
Mestni muzej Ljubljana
COVID -19: posebna edicija iz pomaranče in cimeta. Mestni muzej Ljubljana.
 

3. Galerija Jakopič


Galerija Jakopič je letos osvojila prvo mesto v kategoriji Najboljše Galerije v našem tekmovanju Best of Culture in Ljubljana 2020. Čeprav je morala zaradi izbruha koronavirusa v Sloveniji in uvedbe karantene zapreti svoja vrata, je nadaljevala ustvarjanje in mreženje preko družbenih medijev, med drugim z uvedbo virtualnih ogledov razstave sodobne Indonezijske fotografije Videnje 20/20: Skupnost. Podprite Galerijo Jakopič s svojim obiskom po koncu karantene. Mi bomo tam, boste tudi vi?
 

Več o 3 izbranih muzejih in galerijah za družine v Ljubljani tukaj.
 

Komentarji

Poveži preko socialnih medijev
google sign in button
Pustite komentar z uporabo elektronskega sporočila This e-mail address is not valid
Prosimo vnesite vaše ime*

Prosimo sporočite vašo lokacijo

Vpišite vaše sporočilo*
This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. Find out more here. AGREE
Top