Ljubljana

Hiša Franko

  Staro Selo 1, 5222 Kobarid      +386 5 389 41 20     more than a year ago
Naj se sliši še tako nenavadno, vendar veliko ljubiteljev dobre hrane, navdušenih foodiev, turistov, kot tudi lokalcev, zelo radi obiščejo Slovenijo izključno zato, ker bi radi obiskali eno izmed najboljših restavracij v celotni državi, ki trenutno zaseda 38. mesto na lestvici najboljših restavracij sveta. Restavracijo vodita  Ana Roš, ki upravlja s kuhinjo in velja za eno najboljših chefinj sveta ter Valter Kramar, katerega poznavanje Slovenskih vin in sirov je brez primere.

Hiša Franko domuje v podeželski hiši v okolici Kobarida, na skrajnem zahodu države, in ker je obedovanje v tej restavraciji izredno zaželjeno, so rezervacije obvezne (z rezervacijo pohitite). Degustacijski meni, ki je pustil neverjeten vtis in je izredno fotogeničen, je narejen iz sestavin, ki se spreminjajo z letnimi časi, oziroma kot rezultat trenutnega navdiha genialne chefinje Ane Roš. Vse sestavine vzgojijo oz naberejo v neposredni okolici restavracije, saj za zgradbo stoji velikanski vrt, poleg njega pa teče brbotajoči potoček.

Zgodovina okoliških krajev je skoraj tako bogata, kot okusi, ki jih v svojih jedeh pričara Roš, zaradi česar tudi ni težko razumeti zakaj je Hiša Franko postala tako izredno priljubljena destinacija. Zgradba je v svojem življenju služila že kot vaški mlin, gostilna in med prvo svetovno vojno tudi kot bolnišnica – spektakularna dolina reke Soče, je namreč prepojena z neverjetno zgodovino in si zasluži daljši postanek. Obiskovalcem tudi zato ugaja dejstvo, da Hiša Franko ponuja dvo in večdnevne pakete, ki vključujejo ekskluzivno prenočitev v eni izmed stilskih in modernih sob, z izredno okusnim zajtrkom.

Več o Michelinovih zvezdicah v Sloveniji tukaj!
Več o zmagovalnih restavracijah The Slovenia Restaurant Awards tukaj!

Socialne povezave:

Komentarji

Poveži preko socialnih medijev
google sign in button
Pustite komentar z uporabo elektronskega sporočila This e-mail address is not valid
Prosimo vnesite vaše ime*

Prosimo sporočite vašo lokacijo

Vpišite vaše sporočilo*
This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. Find out more here. AGREE
Top