Ljubljana

Michelin Guide v Sloveniji

more than a year ago
Slovenska Turistična Organizacija:

Ljubljana, 16. junija 2020 – Razkrita je najbolj varovana skrivnost slovenske kulinarike zadnjih mesecev: znano je, katere slovenske restavracije so uvrščene v vodnik MICHELIN GUIDE SLOVENIA in katere so prejele svoje prve zvezdice.
 
STO / Foto: Marko Ocepek

Michelinovi inšpektorji so Hiši Franko namenili dve zvezdici. Po eno so prejeli: Hiša Denk, Gostilna pri Lojzetu, Vila Podvin, Restavracija Dam in Atelje.  Prejemniki zvezdic prihajajo iz cele Slovenije. V kategorijo Bib Gourmand so uvrstili devet restavracij, Michelinov krožnik pa kar 37. 

Poleg velikega števila zvezdic, ki jih je dobila Slovenija kot novinka v Michelinovem svetu, je bilo presenečenje tudi šest priznanj kuharskim mojstrom za trajnost. Prihod Michelina, ki velja za eno najbolj zaupanja vrednih blagovnih znamk v gastronomiji in širše v turizmu, pomeni nagrado za trud vseh deležnikov, ki so kakor koli vpeti v gastronomski svet Slovenije. Hkrati predstavlja veliko odgovornost za celotno turistično panogo in je velika pomoč pri nadaljnji promociji Slovenije kot trajnostno naravnane destinacije za vrhunska gastronomska doživetja.
 
Tomaž Kavčič in ekipa Gostilne pri Lojzetu - Dvorec Zemono

Gastronomija je eden ključnih produktov slovenskega turizma in del vsakega drugega turističnega produkta, in vse bolj pridobiva na pomenu. S prihodom Michelina v Slovenijo smo uresničili še en ključni cilj s področja gastronomije, ki smo si ga zastavili v Akcijskem načrtu razvoja in trženja gastronomskega turizma 2019–2023.

Kaj so odločili Michelinovi inšpektorji


Michelinov ikonični vodnik prvič v svoji zgodovini prinaša seznam najboljših slovenskih restavracij: nanj se je v okviru različnih kategorij uvrstilo kar 52 restavracij.

Michelinove zvezdice označujejo najboljše restavracije, ki so jih odkrili Michelinovi inšpektorji, in pomenijo najvišjo kakovost v kulinariki. Odlikujejo jih izjemna kuhinja, bogata po okusih, prežeta z osebnostjo talentiranega kuharskega mojstra in čustvih, ki presegajo meje okusa. V te restavracije pridejo gostje tudi z drugega konca sveta, da bi uživali v izjemni kulinariki. Poudarek ocenjevanja za zvezdice je na hrani in doslednosti njene kakovosti.

Dve zvezdici za izjemno kulinariko  je dobila  Hiša Franko kuharske mojstrice Ane Roš. Tako se je pridružila le 473 restavracijam po svetu, ki se ponašajo z dvema zvezdicama.
 
Ana in Valter / Hiša Franko


Po eno zvezdico je prejelo pet restavracij:

Hiša Denk, chef Gregor Vračko
Gostilna pri Lojzetu, chef Tomaž Kavčič
Vila Podvin, chef Uroš Štefelin 
Restavracija Dam, chef Uroš Fakuč
Atelje, chef Jorg ZupanPreberite več tukaj.
 

Komentarji

Poveži preko socialnih medijev
google sign in button
Pustite komentar z uporabo elektronskega sporočila This e-mail address is not valid
Prosimo vnesite vaše ime*

Prosimo sporočite vašo lokacijo

Vpišite vaše sporočilo*
This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. Find out more here. AGREE
Top