s-Hertogenbosch (Nederlands)

Sint-Michielsgestel

Terug naar de Natuur

Aan de zuidoostelijke zijde van Den Bosch ligt de gemeente Sint-Michielsgestel. Een uniek samenspel van vijf dorpen en twee gehuchten die tezamen Het Groene Buiten vormen.  Deze kleine karakteristieke Brabantse gemeenschappen versterken elkaar door een zeer bijzonder en afwisselend buitengebied. Samen vormen zij de perfecte plek voor eenieder die wat anders wil dan de grote stad.  Hier kan je namelijk volop genieten van historische landgoederen, een haast nog ongerepte natuur en de welbekende Brabantse gastvrijheid.

Al in de oudheid waardeerden de stadsmensen de natuurlijke schoonheid en rust van dit gebied. De rijke handelaren en de adel wilden wat anders dan de stadse ongemakken van die tijd. Vanaf de 17e eeuw trokken velen van hen naar het buitengebied De Heerlickheit’ Sint-Michielsgestel. Daar woonden ze op landerijen als Sterrenbos en Gruiterbos, op grote boerderijen, of in kastelen als Nieuw-Herlaar en Seldensate. Uiteraard gingen de heren niet zelf aan de slag met schop en snoeimes in hun immense tuinen. Voor de plaatselijke bevolking was er dan ook volop werk. Oude beroepen en hun werktuigen kom je nu nog tegen in verschillende boerderij musea.

Refine your search

Choose Categories
Choose Categories
Choose Amenities
Choose Amenities
Toevoegen

Aspergeboerderij Ter Stege

 Venstraat 4b, Sint-Michielsgestel
De meest leuke bijnaam van asperges is wat ons betreft het Witte

Banket-Chocolaterie Van der Donk

 Spijt 12, Sint-Michielsgestel
Sinds 1936 bakt dit familiebedrijf al zes dagen per week de lekkerste broden. Ook bekend vanwege zijn gebak en chocoladeproducten.
Al anderhalve eeuw een goede plek voor brood, cake, chocolade en banket. Ook voor snacks uit de oven.
Neem uw gids mee Download de pdf or bestel uw gedrukte gids
Zoek door onze pdf bibliotheek